Fuglekonge Kim Porsgaard ses her på Søstien foran sit hjem inden turen gik gennem byen til Skydepladsen.
Kims far Tage Porsgaard – står bag vognen – Tage var Fuglekonge i 1981 .
Kim Porsgaard blev medlem i Salonen i 2002 og har været sekretær i Salonen fra 2008 til 2014.
Om Kongeplatten .
Platten er malet af Hornbæks lokale kunstner Hans Kilian og forestiller Fuglekongens hus ved Hornbæk Sø. Det blev Hans Kilians sidste Kongeplatte, da han døde i januar 2024. I Kongeplatten ses HIF’s logo og tallet 408 – dette refererer til det antal fodboldkampe Kim P. har spillet på Hornbæks Første Hold.
Fuglekonge Jan Meulengracht på vej i Kongevognen mod Skydepladsen – det regnede meget den dag.
Fuglekonge Jan Meulengracht var Fuglekonge i to år – 2020 og 21 – dette p.g.a. Corona epidemien. Salonen kunne ikke afholde Vinterfesten i 2021, så hans Kongeplatte blev ikke afsløret dette år – Salonen valgte så i sted for at forlænge Jen Meulengracht konge periode med endnu et år.
Fugleskydningen i 2021 blev derfor til en “Fregatskydning” ( en gammel tradition i den for længst nedlagte Hornbæk Marineforening). Kong Jan ses her ved fregatten “Meulengracht” inden man begyndte nedskydningen af fregattens reer (sejl) efter en gammel tradition.
Fregat-kongen – ham der sænkede fregatten – blev Michael Lindegaard.
Om Kongeplatten
Fuglekonge Jan Meulengrachts Kongeplatte er malet af Hornbæk Kunstneren Hans Kilian og motivet er “Abellund” Fuglekongens gård syd for Risby Vang og Klosterris.
*
Fuglekonge i 2019 Anders Drachmann Advokat (H) *1958
Anders Drachmann blev født i Nykøbing Falster i 1958. Forældrene var Landsretssagfører Poul Drachmann samt hustru Ellen Drachmann, født Kristensen. Anders Drachmann blev student fra Nykøbing Falster Katedralskole i 1977, hvorefter han flyttede til Pile Alle, Frederiksberg. Anders påbegyndte jurastudiet i september måned samme år.
I januar 1982 afsluttede han studiet, som cand.jur. og straks efter fik han job som advokatfuldmægtig i Frederiksværk, men blev dog boende på Frederiksberg.
Efter 3 år blev Anders Drachmann ansat som advokatfuldmægtig hos Landsretssagfører C. Heiberg Sørensen, Helsingør. I 1987 blev Anders Drachmann kompagnon med landsretssagfører C. Heiberg Sørensen, som ophørte med at være i kompagniskabet i 1995. Herefter drev Anders Drachmann firmaet alene i nogle år, men optog herefter flere partnere fra 1998 og fremefter.
Advokatfirmaet DRACHMANN ADVOKATER voksede støt og roligt, hvilket resulterede i, at de hidtidi- ge lokaler i Stengade 57, Helsingør blev fraflyttet til nye lokaler på Nordhavnsvej hvor firmaet stadig er beliggende.
Anders Drachmann fik møderet for Landsretten den april 1987 og senere for Højesteret september 1992.
Anders Drachmann har taget initiativer til stiftelse af adskillige foreninger, så som Hornbæk Golfklub, Fonden Hornbæk Kunstmuseum og Hornbæk Rotary klub.
Anders Drachmann er gift med Charlotte Drachmann, født Hviid, med hvem han flyttede til Hornbæk i 1986, hvor de bosatte sig på Søvej og her fik de drengene Peter, Ulrik og Viktor.
Anders Drachman blev skydebroder i 1988.
Lørdag d. 29. august 2020 blev Fuglekonge Anders Drachmann trukket gennem byen i sin Kongevogn til skydepladsen i Horneby.
Her ses han under et ophold ved Hornbæk Havn.
Om kongeplatten…
Anders Drachmanns platte er malet af hustruen Charlotte Drachmann og forestiller en hverdag på kontoret.
*
Fuglekonge i 2018 Jens Clemmensen Vurderingsinspektør *1948
Jens Clemmensen blev født 31. maj 1948 i Nyborg, som søn af politibetjent Poul Aage Clemmensen og Agnete f. Rude. Han afsluttede skole med en realeksamen i 1966 fra Birkhovedskolen, og fik herefter en elevplads i Landmandsbanken i Nyborg. Han blev uddanner bankmand i 1969 og aftjente fra 1970 sin værnepligt ved Artilleriregiment i Holbæk.
1. januar 1970 startede Jens Clemmensen i Landmandsbanken i København, hvor han bl.a. arbejde med planlægning og personalepolitik. Dette bragte ham rundt i mange forskellige filialer i Landmandsbanken og senere i Danske Bank, da Landmandsbanken skiftede navn i 1976. I 1980 flyttede han til bankens afdeling i Helsingør. Jens Clemmensen startede i 1988 som vurdering inspektør i Realkredit Danmark i Helsingør, og arbejdede der til han blev pensioneret i 2012. Som pensionist hjalp han til i sin brors apotek i Odense sammen med sin kone Inge, som er uddannet farmaceut.
I dag hjælper
Jens Clemmensen – som frivillig – til på Hornbæk Skole med støtte og
undervisning i de yngste klassetrin.
Jens C. var spejder i det Danske Spejderkorps fra 1954 til 1971. I Hornbæk har fritidsinteressen været badminton og tennis, og han er fortsat revisor i disse foreninger.
I mange år har Jens Clemmensen deltaget ved Havnefesten med optælling af omsætningen på Havnefestens kontor.
Jens Clemmensen blev i 1972 gift med Inge Borritz ( født Carlsson) og de har døtrene Mette og Anne, begge bor i Hornbæk.
Jens C. blev skydebroder i 1989. Kongevognen blev trukket gennem byen fra hans bopæl Ndr. Strandvej 365 , via Havnen, Hovedgaden og igen forbi hans bopæl videre ud mod skydepladsen i Horneby.
Jens C’s Vinterfest blev holdt på Hotel Bretagne lørdag d. 2. marts 2019
Om Kongeplatten…
Platten er malet af Hans Kilian og viser Jens Clemmensens interesse for huse og vurdering af disse. Motivet viser hans nuværende ejendomme – huset Ndr. Strandvej 365A og sommerhuset i Sverige i Bjärnum nord for Hässleholm.
*
Fuglekonge i 2017 Carsten Vindahl Entreprenør *1962
Carsten Vindahl er født som søn af Preben Vindahl Andersen og Else Vera f. Olsen fra Horserød. Barndomshjemmet lå ved ”Blæsenborgskrydset” Holmenevej nr. 6 ved Saunteskoven. Han gik i Nygård Skole og blev efterfølgende landbrugselev – først på en gård i Ølsted og senere på Sanderødgård i Horserød. Her fandt han sig til rette i den tilhørende grusgrav, hvor han udviklerede sit talent som kommende entreprenør.
Carsten A startede allerede som selvstændig i 1982 – kun tyve år gammel. I starten var det landbrug- og entreprenørarbejde, men det var det sidste, som han førte videre og i dag er hans lille firma særdeles velanskrevet i entreprenørkredse. Han er også fabrikant og har opkøbt og oparbejdet et firma ”Terracol Mineralpuds” et produkt til overflade på facader og trapper m.m. Han har selv udviklet produktionsmetoden med knusning og blanding af produktet.
Carsten
V. går på jagt med sine elskede hunde som centrum, og han er en habil jæger.
Carsten V. opdrætter dåvildt og geder, lige som han er ivrig kulsvier. Han
laver årligt trækul i en kulmile efter ældgamle tradition, som det foregik
bl.a. i Gribskov helt op i 1930’erne.
Carsten
er ugift.
Carsten Vindahl blev skydebroder i 1992, og var med i Salonens bestyrelse fra 2008 til 2017. I bestyrelsen var han kanonér og pladsleder til Fugleskydningen. Carstens V’s Vinterfest blev holdt på Hotel Bretagne lørdag d. 24. februar 2018.
Carsten bor i Bøtterup så til Fugleskydningen i 2018 mødtes skydebrødrene hos han privat til morgenkaffe, herefter kørte man i busser til Hornbæk Havn og gik ruten gennem byen derfra.
Om Kongeplatten…
Platten er maler af Hans Kilian og symboliserer Carsten Vindahls erhverv og fritids interesser.
*
Fuglekonge i 2016 Jørgen Christian Jensen Entreprenør *1946
Jørgen Christian Jensen er født som søn af landmand Aksel Jensen ”Østrupgård” Horserød og Grethe f. Olsen Havreholm. Han tog realeksamen fra Hornbæk Skole og blev herefter udlært maskinarbejder fra Helsingør Værft. Jørgen C. J. startede efterfølgende på teknikum i Helsingør, men under dette studie begyndte han som entreprenør med at grave grus fra en ny grusgrav ved gården i Horserød.
Det udviklede sig med udlejning af lastbiler og maskiner. Jørgen åbnede en ny grusgrav i Himmelev ved Roskilde i 1980, og graver nu grus i Øde Hastrup ligeledes ved Roskilde, samt fra grusgrave på Fyn og i Jylland. Hans firma tæller nu ca. 40 medarbejdere og begge sønner er med i hans firma.
Jørgen
C. J. var i 1999 med til at starte Hornbæk Golfklub i Bøtterup. Hans firma
havde tidligere gravet grus fra noget af arealet. Gulfklubbens sekretariat var
firmaets gamle kontor, og klubhuset var hans forældres hus.
Jørgen Jensen er gift med Jeanne f. Schuldt i Hornbæk. De har to sønner Anders og Christian.
Jørgen
Jensen blev skydebroder i 1996.
Om Kongeplatten…
Platten er malet af Hans Kilian og viser et motiv fra Jørgen Jensens mange grusgrave.
*
Fuglekonge i 2015 Vagn Jørgensen Projektdirektør *
Vagn Jørgensen blev skydebroder i 1990. Han sad i salonens bestyrelse fra 1991 til 2015. Han var bl.a. våbenmester og kasserer.
Vagn J’s Vinterfest blev holdt på Hornbæk Hus lørdag d. 27. februar 2016.
Om Kongeplatten…
Vagns Jørgensens Kongeplatte er malet af Hans Kilian – der efterfølgende har malet andre kongeplatter. Motivet henviser til projektdirektørens mange “kasser” – som bolde i luften – under et byggeprojekt – oven på et motiv fra Hornbæk Strand med Nakkehoved Fyr i baggrunden.
*
Fuglekonge i 2014 Uffe Hansen Snedkermester * 1945
Uffe Hansen er født i Hvidovre, som søn af maskinarbejder
Gunnar Hartvig Hansen og hustru Andrea Hansen. Han er opvokset på Kyndbyværket i Hornsherred fra
1947 til 1957, hvorefter familien flyttede til Helsingør.
Efter endt skolegang i Helsingør i 1960, kom han i lære som tømrer hos Niels Henrik Kaas i Snekkersten. Efter endt læretid og en aftjent værnepligt, arbejde Uffe Hansen som svend hos tømrermester Sv. Aa. Sandersen i Helsingør
Uffe H. byggede et hus i Helsingør på Rasmus Knudsens Vej, som familien flyttede ind i 1971.
I 1974 startede Uffe Hansen som selvstændig tømrermester,
hvilket han har været siden, med bl.a. trappearbejde (trappekonstruktion) som speciale
fra sit værksted i Saunte.
Uffe Hansen har haft stor interesse for organisationsarbejde, og været medlem af bestyrelserne i Helsingør Tømrerlaug og Dansk Arbejdsforening i Helsingør.
Uffe Hansen flyttede til Skovvænget i Hornbæk i 1978. Han syntes, det var stedet at bo, efter tidligere at have bygget et hus på Skovvænget nr. 16 C. Han byggede først sit eget hus i nr. 19, men grunden var så stor, at han kunne sælge det fra og bygge et nyt – igen til sig selv – ved siden af. Han bor i dag i nr. 17.
I fritiden har han kørt cykelløb mange steder i Danmark og i udlandet – f.eks. La Flèche Wallonne i Belgien, der er en klassiker inden for cykelsporten. Uffe Hansen ophold sig i 1969-70 i Gent i Belgien – hvor brostenløbene har deres hjemsted. Han har også kørt mange cykelløb i Øst- og Vestberlin.
Uffe løber også på ski, når vejret tillader det – ofte fra
sit hus i Sverige i nærheden af Mullsjø NV for Jönköping.
Uffe Hansen er gift med Marianne, født Nielsen
i Helsinge og de har to børn, Frank og Jeanette
Uffe Hansen blev skydebroder i 1992. Hans Vinterfest blev holdt på Kurbadet by Ilse Jacobsen lørdag d. 28. februar 2015.
Om Kongeplatten…
Uffe Hansens platte er udskåret i modsætning til de traditionelle platter, som er malet. Platten, som viser en tømrer i arbejde, er udført af billedskærer Claus Egelund Pedersen fra Henning Pedersen & Søn Snedkerkonservator og Billedskærer i Køge. Claus E. Pedersen har mange forskellige opgaver, som en af landets få tilbageværende billedskærere. De er næsten alle sammen til kirker, og kan være alt fra restaurering af en prædikestol til at genskabe en helgenfigur.
*
Fuglekonge i 2013 Jannick Rantzau Nielsen Vicepolitikommissær og Meditator *1946
Jannick R. Nielsen er født i Helsingør, som søn af konditor Erik Rantzau Nielsen og hustru Astrid Seemann Nielsen f. Hansen. Efter endt skolegang på Lundegade Skole startede Jannick R. i tømrerlære, som han ikke afsluttede til fordel for søværnet, hvor han sejlede som “math” på fregatten Niels Ebbesen på fiskeriinspektion ved Færøerne.
Det var her han opdagede at ”søen” trak i ham, og de efterfølgende år arbejde han som hovmestermath og ungkok på forskellige skibe med destinationer som Nordamerika og Sydeuropa.
En blindtarmsbetændelse satte en stopper for sejlerlivet og efter et chaufførjob hos Stürup (i Klostergade) i Helsingør blev han fra 1964 – 1967 konstabel i flyvevåbenet, hvor han afsluttede som frivillig sergent med landtræning af kommende piloter.
I
1967 startede han i politiet med tjenestesteder i Nordsjælland. Jannicks
arbejde i politiet varede i over 40år, hvor han i 2001 Helsingør blev
forfremmet til Vagthavende og efterfølgende til Nærpolitichef. Jannicks
politiarbejde har bragt han vidt omkring – som lærer på politiskolen, tjeneste
i DANCIPOL på Cypern, politiarbejde med lande som Finland, Sverige, Holland og
Frankrig omkring samarbejde med kommuner og boligselskaber (Community Policing)
– et projekt hvor han var projektleder i Nordsjælland.
Jannick
stoppede i politiet i 2008, men han havde sideløbende med politiarbejdet,
arbejdet som konsulent i FTF med undervisning af personale- og
ledelsesrepræsentanter i organisationsopgaver, herunder blev han uddannet Mediator (konfliktmægler). Denne
uddannelse bragte ham videre til DAB og Boliggården i Helsingør, hvor han i dag
har opgaver som mægler i konflikter inden for boligsektoren.
I
1971 flyttede Jannick med familie til Hornbæk, og byen, hvor hans børn skulle
vokse op, kom til at ligge ham meget på sinde. Dette har ført til deltagelse og
engagement i mangt og meget – forældrerådsformand på Hornbæk Skole, primus
motor i Fagenes Fest (i halvfjerdserne), leder af forældreforeningen omkring Fritidsklubben
PUK på Friisvej – nu Ilse Jacobsens Kurbad. Film- og Teaterklub for børn i
Hornbæk (film i den daværende Scala Biograf). Han blev medstifter og formand
for Lystfiskerforeningen ”Gedden” i 1984, hvor man påviste at Hornbæk Sø var
blevet forurenet af kloak overløb, samt fuldt med store mængder næringssalte,
begge dele havde påvirket fiskebestanden i søen. Søen blev ”genoplivet” og
”Gedden” overtog efterfølgende fiskeretten af Hornbæk Sø. Jannick sidder nu (2014)
i bestyrelsen for Hornbæk Havn, som repræsentant for Hornbæk Bådeklub.
Jannick er gift med Ida f. Schmidt i Helsingør. De har to børn Søren og Jannett.
Jannick blev skydebroder i 1993.
Det regnede så meget på hans Fugleskydnings dag, at kongevogn med følge måtte droppe tuten gennem Hovedgaden og i stedet tage den hurtige vej fra Kleinsmedevej via Engdalen til Horneby og videre til skydepladsen.
Om Kongeplatten…
Kongeplatte er malet af Finn Rasmussen, en lokal kunstner og kollega gennem 45 år til Jannick. Han beskriver platten således: Centreret ses symbolet for ”Yin og Yang”, der beskriver hans hovedgerning som politimand. Det episke element i politigerningen, der ligesom har sit eget bestående liv af modsætninger. Hvad er forkert og hvad er rigtigt – hvorefter der handles. Altid stræben efter det korrekte og retfærdige. En bonus pater familias. Centreringen af skiven fortæller han har ramt plet – mere end en gang. Hjælp og støtte til ungdommen ses i ”PUK-bygningen” for oven. Hans store interesse for at få ting til at fungere, ses gennem hans arbejde med ”konfliktløsning”. Farverne er betænkt med dannebrogs farver, rød og hvid, som grundelement, som baggrund og som symbol på en ”brav dansk hæders mand”. Interessen for sejlsport er symboliseret med styrbord og bagbords farver. Kursen har han holdt. Finn Rasmussen vil lade kongeplatten have sin egen korona (solen) og derfor er den bladgulds-belagt i randen
*
Fuglekonge i 2012 Peter Anderskou Havnekioskejer *1950
Peter Anderskou er søn af Ib Anderskou og Grethe f. Knudsen i Hornbæk. Peter A.s morfars Oluf Knudsens slægt går langt tilbage i Hornbæks historie. Peter A. gik i Hornbæk Skole indtil 5. klasse og derefter på Bagsværds Kostskole, hvor han afsluttede realeksamen. Han blev uddannet shippingmand hos Thor Jørgensen, Kbh., og afsluttede med Højere Handelseksamen. Peter A. aftjente værnepligt i Søværnet på Flådestation Grønnedal i Grønland i 9 mdr. 1970/71.
Peter A. har arbejdet som shippingman hos Thor
Jørgensen, som eksportsælger henholdsvis hos SISO A/S ( møbelbeslag) og Kosan
SES A/S (dieselgeneratorer og nødstrømsanlæg), med reklame/marketing hos
henholdsvis LK-A/S ( stikkontakter) og Ericsson med de første bærbare
mobiltelefoner i 1980’erne. I 1989 overtog han Hornbæk Havnekiosk efter sin
mor. Peter mormor Laura Knudsen og Karen Fritzen startede i midten af 30’erne Havnekiosken – fiskerkoners mulighed for at tjene ”lidt
ekstra”. Peter solgte Havnekiosken i 2005 og arbejde efterfølgende som sælger
af slik og konfekture. Peter arbejder nu (2013) som klubsekretær i Hornbæk
Golfklub.
Peter har været formand for Hornbæk Handelsstandsforening
og Havnefestkomiteen i 90’erne – ligesom han var formand of medstifter af
Hornbæk Skiklub i samme periode. Peter har siddet i Menighedsrådet i fire år.
Peter Anderskov er gift med Lone f. Sorth, Horserød.
Peter Anderskov blev skydebroder i 1990. Peter A. har været leverandør af ”proviant” til Fugleskydningen gennem mange år, ligesom han har været fast fotograf i en årrække ved Salonens arrangementer. Peter A’s Vinterfest blev holdt på Højstrupgård i 2013. Peter A. er i dag udmeldt af Salonen.
Om Kongeplatten…
Kongeplatten er udført af Poul Fjordside. Det er Poul F’s sidste kongeplatte – han har eller malet de fleste kongeplatter siden 1994.
*
Fuglekonge i 2011 Svend “Netto” Mortensen Automekaniker * 1945
Svend Mortensen er født i Mårum ved Græsted, som søn af Ernst Mortensen og Else f. Larsen i Saltrup ligeledes ved Græsted. Efter 7. klasse fra Græsted Skole kom Svend M. i lære som automekaniker hos Morris i Hillerød. Han fik sit svendebrev der, og efterfølgende blev han indkaldt som soldat i Høvelte kaserne ved Danske Livregiment med tjenestetid på 18 mdr.
Herefter var han automekaniker igen hos Morris i Hillerød (Emil Olsen) og efterfølgende i Gilleleje Motor Co., indtil han i 1971 forpagtede Gulftanken i Horneby – i dag Rema 1000. I 1978 købte Svend M. sig fri af Gulf og overtog tankstation, kiosk, autoværksted og privatbolig. Han solgte i 2012 tanken til Rema 1000 og flyttede til Bøssemagergade i Hellebæk. Han hjælper nu sin søn, som har et autoværksted i Alme tæt ved Græsted.
Der
finde næppe det bilmærke som Svend M. ikke har haft i mellem side hænder – men
af alle bilmærker kan han bedst lide at reparere japanske bilmærker, som f.eks.
Toyota.
Svend
M. havde service og reparation af biler fra de fleste lokale håndværksmestre –
han var altid at træffe, når noget var defekt. Tankstationen solgte benzin
under navnet Netto – derfor øgenavnet ”Svend
Netto”. I en del år donerede han således 5 øre pr. solgt liter benzin til HIF
og Fodboldens Venner, som han var medlem af.
Under
sin læretid blev Svend M. opmuntret af sin far til at køre speedway, og det
blev en livslang hobby. Senere blev den ført videre af sønnen René, som nåede
helt til finale i EM.
Svend
er gift med Inga f. Olsen i København.
De har fire børn Sussie, Betina, Brian og René.
Svend ”Netto” blev skydebroder 1983 og hans tur som Fuglekonge begyndte i Bøssemagergade i Hellebæk via tog til Hornbæk, og videre transport gennem Hovedgaden til Skydepladsen i Horneby. Man holdt et hvil ved Svends ”Nettos”gamle tankstation, som var under ombygning til REMA-1000. Svend M’s Vinterfest blev holdt på Sauntehus lørdag d. 25. februar 2012.
Om Kongeplatten…
Platten henviser til Svend Netto’s mangeårige medlemskab af CAD – Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark, som i dag (2019) har skiftet navn til Dansk Bilbranche Råd.
*
Fuglekonge i 2010 Erik Helmer Pedersen Direktør *1957
Erik Helmer Pedersen blev født i Hillerød som søn af Hotelejer og Sommelier Jørgen Helmer Pedersen og mor revisor Anna Kirstine f. Ulander. Han havde sine første tre leve år på Hotel Leidersdorff, om dengang var ejet af han farfar Helmer Pedersen. Senere i 1960 flyttede familien til Gøgevænget i Gadevang nord for Hillerød
Han tog realeksamen fra Marie Mørks skole og efterfølgende
en handelsskoleeksamen fra Hillerød Handelsskole i 1974. Erik H.P. blev
herefter elev i Lokalbanken i Nordsjælland. Efter sin bankuddannelse fortsatte han
i samme bank – først som souschef i Helsingør afdelingen i 1981 – herefter
bankbestyrer i Lynge afdelingen i 1984 og sluttede som direktør for
hovedkontoret i 1987.
Fra 1993 havde Erik Helmer Pedersen forskellige
lederjobs i Frederiksborghallen, Frederiksborg Centeret, som erhvervsrådgiver i
Lokalbanken og efterfølgende i Jyske Bank i Hillerød.
Siden 2011 har han været Direktør for
C4 Videncenter i Hillerød – hvor vækst-iværksættere fra Nordsjælland har til huse
– der er her skabt mere end 1500 arbejdspladser siden 2006.
Erik H. P var i 1981
medstifter af Hillerød Erhvervsråd og 1989 medstifter af
Roundtable Klub nr. 130 i Danmark.
I 1978 flyttede Erik til
Møllegården i Esrum og senere i 1982 købte han hus på Hornebyvej 40 i Hornbæk.
Erik blev i 1981 gift med
Gitte f. Svendsen i Plejelt syd for Havreholm. De har to sønner Kenneth og
Martin.
Erik har været aktiv
bloddoner og haft forskellige tillidsposter hos Bloddonorerne i
Hovedstadsregionen.
I sin fritid har Erik
haft med mange forskellige lokale foreninger at gøre – kasserer i Gadevang Idrætsforening –
kasserer i Handelsstandsforeningen i Hillerød – Landsledelsen i Roundtable
Danmark – præsident i Hillerød Rotary klub.
I Hornbæk har han været
med i Havnefestkomiteen fra 1991 til 2014 – heraf 9 år som formand. Erik H. P.
har siddet i to perioder i Hornbæk Menighedsråd. Han har også trænet
ungdomshold i HIF gennem mange år.
Erik Helmer Pedersen er
også en ivrig alpin skiløber og er at finde på ”Hornbæk-holdet”, som årligt
tager afsted til Hopfgarten i det sydlige Østrig – her deltager hele familien.
Erik
Helmer Pedersen blev skydebroder i 1992. Han blev valgt til Salonens bestyrelse
i april 2011 og overtog formandsposten samme år efter afslutningen af sit konge
år i aug. 2011. Erik P. er stadig
(marts-19) formand for Hornbæk Salonskydeselskab – en post han har forvaltet
godt gennem de sidste 8 år.
Erik P’s Vinterfest blev holdt på Sauntehus lørdag d. 26. februar 2011.
Om Kongeplatten…
Platten symboliserer Erik Helmer Pedersens enorme netværk, som han med få tryk på mobilen, kan mobilisere til enhver opgave.
*
Fuglekonge i 2009 Jens Jeske Vicepolitikommissær *1940† 2023
Jens Jeske er født i 1940 i København, som søn af snedker Arne Jeske og Inger f. Nielsen begge i København. I 1954 var Jens J. blevet skoletræt og begyndte som landvæsenselev på forskellige gårde. I 1959 aftjente han sin værnepligt ved artilleriet i Holbæk og efterfølgende kom han på landbrugsskole og afsluttede sin uddannelse som landmand. I 1961 fik han job som traktorfører på Sauntegård og efter nogle år der, søgte han i 1964 ind til politiet, som betjent på prøve.
I 1968 blev han fastansat betjent i Helsingør. Jens J. har prøvet det meste inden for etaten – kriminalpolitiet, narkoafdelingen, civilafdelingen og sekretariatet. Han var stationsleder i Fredensborg i 90’erne, og i 1998 blev han udnævnt til vicepolitikommissær. Jens J. søgte sin afsked i år 2000, hvilket blev bevilliget
Jens Jeske er gift med Eva
f. Bredgaard i Hadbjerg ved Randers. De
har tre børn Connie, Carsten og Brian.
Jens
Jeske har boet med sin familie i Hornbæk siden 1972. Der er næppe den forening
i byen, hvor han ikke har været med i bestyrelsen – Hornbæk Havn, Hornbæk
Vandværk, Fjernvarmen, og Havneforeningen. Jens Jeskes fristed er Hornbæk Havn,
hvor han har sin båd – hvor han kan fiske og følge med i havnens og skurbyens
liv..
Jens Jeske blev skydebroder i 1993 og var medlem af bestyrelsen fra 2002 til 2008. Jens Jeske har ydet en stor indsats i Salonen, herunder som skydeleder og kontakt til politiet omkring Fugleskydningen. Kongevognen viser på alle måder Jens Jeskes erhverv og hobby, som landmand, fisker og politibetjent. Han er her fotograferet foran hjemmet på Kleinsmedevej før turen gennem byen til skydepladsen.
Om Kongeplatten…
Platten indeholder “Politiet tegnet” – “Hånden med øjet i midten” er det første egentlige polititegn. Det blev indført i 1709 og er omtalt som “en hvid stok med en hånd på enden og et øje midt i hånden” Ved en reformen i 1863 fik betjentene et nyt politiskilt, der erstattede staven med hånden i øjet. Symbolet blev dog bevaret, idet det nye flade politiskilt havde et aftryk af politihånden. Først i 1937, med indførelsen af det såkaldte rigs- eller enhedspoliti, fik alle landets betjente udleveret et skilt med individuelt nummer og “hånden med øjet” udgik
*
Fuglekonge i 2008 Peter Storminger Folkeskolelærer *1946
Peter Stormingerer født i 1946, som søn af købmand Svens Åge Storminger og Hilma, født Svendsen i Hornbæk. Peter S. tog realeksamen fra Hornbæk Skole og studentereksamen fra Helsingør Gymnasium. Han blev efterfølgende uddannet lærer i Hellerup på Emdrupborg Statsseminarium i 1973 og har til sin pensionering i 2008 virket som folkeskolelærer på Hornbæk Skole med idræt og engelsk som speciale. De sidste syv år som viceinspektør (afd. leder).
Pressen kaldte ham for ”Mr. Hornbæk Skole”, da han blev pensioneret efter 36 års tro tjeneste.
Peter Storminger har altid været en aktiv sportsudøver, især fodbold. Han spillede som yngling på landsholdet for SDU (Sjælland Boldspilsunion) som målmand. Han var sekretær i Hornbæk Idrætsforening 1977 – 1985 og senere formand fra 1988 til 1998. Peter S. blev udnævnt til æresmedlem i HIF i 1999. Han er i dag (2008) formand for Fonden Hornbæk Hallen og formand for HIF’s Ungdomsfond. Peter S. har været medlem af mange lokale foreninger og bestyrelser – her kan nævnes Lokalt Samvirke og Havnefest-komiteen. Peter S. har en for mange ukendt lidenskab for fugle. Han ved alt om disse og rejser gerne kloden rundt for at se så mange som mulige.
Peter Storminger er gift med Kirsten født Pedersen i Helsingør. De har to børn Christian og Signe.
Peter Stormingers far var Fuglekonge i 1952 og igen i 1958. Svend Åge Storminger er den eneste, som har opnået Fuglekongeværdigheden to gange. Peter S’s. morbrødre var Fuglekongerne Helge og Mogens Svendsen (1968 og 1983), sidst nævnte er forfatter til ”Den Sædvanlige”, som vi synger under frokosten til Fugleskydningen. Peter S. er fast ”bækken-spiller” ved årets Fugleskydning, når Kongevognen med fuld musik trækkes gennem byen mod skydepladsen.
Om Kongeplatten…
På kongeplatten ses Hornbæk gamle Skole bygget i 1911, bygningen blev revet ned i midten af 80’erne, da man flyttede 1. til 5. klasserne til skolen på Søren Kannes Vej.
*
Fuglekonge i 2007 – Æresmedlem 2020 Jens Peter Pihl TV-lydtenkiker * 1948
Jens Peter Pihler født i Hornbæk på Ndr. Strandvej 320, som søn af maler Oswald Christensen og hustru Inger Sofie Pihl. Skoleforløbet blev afsluttet på Hornbæk skole i 1967 med realeksamen herefter lærerplads hos Fona-Radio i Helsingør, hvor han blev udlært radiomekaniker i 1971. Ansat i Danmarks Radio i 1973 som TV-lydtekniker.
Jens Peter Pihl arbejdede i over 40 år i DR, som lydtekniker og teknisk projekt- og ressourceleder på Nyhederne, herunder TV-Avisen og Sporten.
Jens
Peter Pihl har altid interesseret sig for Hornbæk By’s ve og vel – først som spejderleder i Store Bjørns Trop,
senere som bestyrelsesmedlem i Hornbæk Vandværk og Hornbæk Havn. Han var i
Havnens bestyrelse i 25 år (fra 1979 – 2004), hvor han bl.a. var en af
initiativtagerne til at udvide havnen i 1988 med nye dækmoler og større
havnebassin. I havnen var Jens Peter Pihl formand for Sand- og Stenmoleudvalget
gennem de fleste af årene. Jens Peter
Pihl sad også i Havneforeningens bestyrelse i 12 år. Fiskerlejet har altid haft
hans store opmærksomhed, bl. a. gennem et mangeårigt formandskab af Østre
Stejlebakkelaug og Lochersvej Vejlaug
Jens Peter Pihl er gift med Jette (født
Breiting i Fr. Sund), og de har to drenge – Martin og Mads.
Jens Peter Pihl har siddet i Salonskyde-selskabets bestyrelse siden 1993, som sekretær. Han har endvidere været idemand bag SHS-bogen i 2001 og nu også det nye hæfte i f. m. 100års jubilæet. Det var den nye Kongepokals debut i 2007. Jens Peter Pihl har været skydebroder siden 1987.
Om Kongerplatten…
På Platten ses de to molehoveder på de nye Dækmoler – de to fyr er skabt af to mikrofoner fra DR. Smakkejollerne tilhører Havneforeningen.
*
Fuglekonge i 2006 Thomas Jørgensen Entreprenør *1948† 2023
Thomas Jørgensener født i Helsingør, som søn af rådhusforvalter Jens Peter Alexander Jørgensen og hustru Edith . Efter sin Real- eksamen , gik han i murerlære og blev uddannet murer i 1969. Han aftjente herefter sin værnepligt i den Kongelige Livgarde og i 1979 afsluttede han en uddannelse som bygningskonstruktør.
I perioden 1987 til 1990 arbejdede Thomas Jørgensen med fjernvarme i eget firma i København, og i 1990 blev han hovedentreprenør i Helbyg A/S i Helsingør. I 2003 skiftede han til M&T Byg A/S i Kvist-gård, og er i dag medejer af Hornbæk Totalentreprise A/S.
Thomas Jørgensen er gift med Anne (født Nielsen i Hellebæk), og de har børnene – Jacob og Jesper. Thomas Jørgensen flyttede til Hornbæk i 1971, hvor han byggede hus på Kleinsmedevej nr. 5, og senere på Holmegårdsvej nr. 21. Thomas Jørgensens store interesse er sang, musik og underholdning, og Hornbæk har nydt godt af dette, bl. a. gennem han store engagement i vokalgruppen ”Brødrene Møller” og i Hornbæk Scenen. Thomas Jørgensens favorit instrument er trompet. Han har også været engageret i bygningen af Hornbæk Hallen, samt i et hav af lokale foreninger, herunder Fodboldens Venner og 4F (Foreningen af forhenværende formænd), som han selv har stiftet. Han har også været bestyrelsesmedlem i Hornbæk Golfklub.
Thomas Jørgensen har været medlem af Salonskydeselskabets bestyrelse fra 1992 til 1999. Thomas J. har i sin bestyrelses tid fulgt op på ”den sædvanlige” og forfattet mange vers som bl.a. omtaler bestyrelsens arbejde i hans bestyrelses tid, samt Fuglekongerne i samme periode. Se mere om dette andet sted på denne hjemmeside! Thomes J. er i dag udmeldt af Salonen
Om Kongeplatten…
Platten viser murerfaget – sang og musik med Hornbæk Hallen i baggrunden. Platten er malet af Poul Fjordside
*
Kim Schwartz Vicedirektør (Vice President) * 1949
Kim Schwartz er født I Marstal på Ærø, som søn af Tolder Hans Erik Børge Olsen og hustru Jytte Schwartz Kort tid efter fødslen flyttede familien til Helsingør. Kim Schwartz tog først realeksamen fra skolen i Marienlyst Allé og senere studentereksamen i Helsingør 1969.
Efter et år på universitetet, hvor han læste tysk, opgav han sine studier i 1970, og startede i stedet i forsikringsbranchen – først i Nordlyset i Helsingør, senere som underviser på Forsikringshøjskolen i Rungsted.
I 1983 startede han i Kjøbenhavnske Reassuranceselskab i Amaliegade. Herefter er det blevet reassurance via Alm. Brand International, agenturet Dunas og senest det amerikanske selskab General Reinsurance, i det daglige kaldt Gen Re. Kim Schwartz blev ansat i Gen Re allerede i 1992, og er i dag Vice President med Norden som arbejdsområde. Gen Re har 3500 ansatte over hele verden
Kim Schwartz har været spejder i Helsingør – hele vejen fra Ulveunge til Rover og Flokleder – herefter aftjente han sin værnepligt hos Gardehusarerne og Danske Livregiment. Han flyttede til Hornbæk i 1973 og giftede sig med Karin Højrup Olsen (datter af Fuglekonge i 1963 Erik Højrup Olsen). De har to børn sammen, Adam og Ditte. Kim Schwartz har været i bestyrelsen for Store Bjørns Trop i Hornbæk under Det danske Spejderkorps. Han er stadig deltidsunderviser på Forsikringsakademiet og aktiv i Dansk Forsikrings- samfund. Øvrige fritidsinteresser omfatter gang, cykling og læsning.
Kim Schwartz lever i dag sammen med Pia Andersen. De har ingen fælles børn, men Pia Andersen har to piger Louise og Mette.
Kim Schwartz har været medlem af Salonskydeselskabet siden 1986 – oprindelig anbefalet af Fuglekonge Erik Pejstrup (Fuglekonge 1982).
Om Kongeplatten…
Olielampen i Gen Re’s bomærke indgår i motivet på Kongeplatten. Lampen symboliserer ”The Lamp of Experience” *) * Citat fra Patrick Henry (1736-1799) – Guvanør i Virginia, og patriot. Leder af protest mod Britisk tyrani i det unge USA. ”I have but one lamp by which my feet are guided, and that is the Lamp of Experience. I know no way of judging of the future but by the past.” Platten er malet af Poul Fjordside
*
Fuglekonge i 2004 Bjarne Drewsen Ingeniør *1945
Bjarne Drewsen er født i Gentofte, som søn af direktør for Ø-stifterne Brandforsikring Erik Enoch Drewsen og hustru Emmy. Navnet Drewsen stammer fra Tysk adelslægt, og Bjarne Drewsen siger om sig selv:” hvis ikke farfar Holger Drewsen havde overlevet et tysk torpedo fuldtræffer om-bord på ”S/S Gunhild Torm” i 1917, så var han ikke blevet født”. Skolegangen forgik i Ordrup og Rungsted, og herefter gik han i elektrikerlærer i firmaet Årø-Hansen.
I 1970 uddennede han sig til installatør og ingeniør. Han har haft ansættelse i flere rådgivende ingeniørfirmaer, som Cowi Consult, Lehnsbo & Christensen i Søborg og sidst i Knud O. Engelsholm A/S, i Helsingør, hvor han har været ansat i 25 år.
I 1980 giftede han sig med Anne Christoffersen, født i Hornbæk, og de har to børn – Mia og Martin. Parret flyttede i 1984 til Øresundsvej 14C, hvor de har de boet siden.
Bjarne Drewsen er kommet i Hornbæk siden1972, hvor han sammen med nogle venner satte et mindre hus i stand, så de kunne bo der og opleve det søde sommerliv i Hornbæk. Bjarne Drewsen bosatte sig i Hornbæk i 1977, hvor han sammen med vennen ”Honk” købte ejendommen, Skovvej 2, som de efterfølgende satte i stand.
Bjarne Drewsens hjerte banker for sejlads og for havet, og han har været medlem af Hornbæk Bådeklub siden han satte ben i Hornbæk. Bjarne Drewsen har også stor interesse for Hornbæk havn, og har ved flere lejligheder kunne yde fagligt assistance ved el-projekter, når havneb er blevet udvidet. Det er også blevet til medlemskab af Havneforeningen, Kanutklubben og Hornbæk Golfklub.
Bjarne Drewsen blev optaget i Salonskydeselskabet i 1982.Han er i dag udmeldt af Salonen.
Om Kongeplatten…
I Kongeplatten ses det gamle tyske våbenskjold tilhørende Drewsen familiens tyske slægt.Platten er malet af Poul Fjordside
*
Fuglekonge i 2003 Bo Nue Cand. jur. *1943† 2023
Bo Nueer født i Odense og vokset op i Risskov, som søn af mejeriingeniør Alfred Nielsen og hustru Agnes Nue Møller. Realeksamen blev afsluttet på Risskov Skole i 1959. Var herefter på kostskolen Ringwood Grammar School i England. Aftjente værnepligt ved Flyvevåbnet 1961-63. Studentereksamen i 1965 på Århus Akademi. Læste jura på Århus Universitet 1965-71.
Han var ansat på varemærkebureau Chas. Hude 1971-73. Aktieselskabsregisteret/Erhvervs-og Selskabsstyrelsen 1973-91. Konkurrencestyrelsen 1991- 2004 med speciale i EU-udbudsret og licitationer.
Bosat i Hornbæk i 1985. Formand for spejderne i
Hornbæk 1986- 96. Har siddet i bestyrelsen for Skytteforeningen og
lystfiskerforeningen Gedden. Af fritidsinteresser
kan nævnes lystfiskeri og huset på Bornholm, hvor der bruges meget tid. Bo Nue
læste i adskillige år eskimologi på Københavns Universitet, så nu går tiden også
med læsning af grønlandsrelateret litteratur.
Bo Nue er gift med Susanne født Vestergård Jacobsen i Hornbæk. Børn i familien – Søren, Julian og Pia Malene.
Bo Nue blev optaget i Salonskydeselskabet i 1986, oprindelig indstillet af Skydebroder Peter Leander
Om Kongeplatten…
På platten er der et vue over Hornbæk Sø til Hotel Bretagne. Sværdet gennem paragraftegnet symboliserer retfærdighed støttet på lovgivning. Platten som sådan symboliserer en stor interesse for Hornbæk og miljøet i og omkring Hornbæk. Vinterfesten for Bo Nue i 2004 blev afholdt på det nyrenoverede Hotel Bretagne.Platten er malet af Poul Fjordside
Fuglekonger siden 2001:
*
Fuglekonge i 2002 William Leedgaard Direktør * 1943
William Leedgaard er født i Hornbæk på Nordre Strand- vej 351, som søn af Aase og Holger Leedgaard i byens
gamle Købmandsgård fra 1887. Realeksamen fra Hornbæk Skole i 1959.
Uddannet kommis hos Købmand Nicolai Larsen i Helsingør, HH fra Niels
Brock i 1965 og HD fra Handelshøjskolen i 1972.
William Leedgaard tog realeksamen fra Hornbæk Skole i 1959. Uddannet kommis hos Købmand Nicolai Larsen i Helsingør, HH fra Niels Brock i 1965 og HD fra Handelshøjskolen i 1972. Startede som edb-systemkonsulent hos IBM i 1965. William Leedgaard har i en længere årrække arbejdet som direktør for Hewlett Packard i Danmark, samt i Holland og Schweiz. Han har derudover været adm. direktør for Sony, NeXt, DanDisc, samt direktør og medejer af et CD-masteringfirma i London.
William Leedgaard er gift med Merete (født Kørner Nielsen), og de har tre drenge – Jacob, Jesper og Joachim.
William Leedgaard arbejdede i udlandet i flere perioder, men vendte så tilbage til Hornbæk i 2000. Her er William Leedgaard nok mest kendt for sit store engagement i Hornbæk Bådeklub, hvor han har været med fra starten i 1964. Han har siddet i bestyrelsen for ungdomsafdelingen, kølbådsafdelingen, samt været formand i sammenlagt 15 år. Han var også skrivende redaktør på Hornbæk Bådeklubs eget månedlige blad i 6 år.
William Leedgaars far Købmand Holger Leedgaard blev Fuglekonge i 1964 ( se bogen side 89.) William L. blev skydebroder i 1982.Han er i dag udmeldt af Salonen.
Om Kongeplatten…
Motivet på platten er en slags efterligning af Murermester Carl Poulsens kongeplatte i Helsingør Kgl. Privilegerede Skydeselskab, hvor Hornbæks østlige mole og bydel ses fra vandet. William L. synes nemlig, at det er den flotteste platte, der hænger i Helsingør, så han bad Poul Fjordside om at kigge lidt på den platte, og så indplacere den af Williams både, som han har haft mest passion for, ind i billedet. Det er den grønne Nordiske Folkebåd ”Amber nr. 66”, som han havde sammen med Leif ”maler” Christensen og Henning Dyhl, og som de sammen vandt det første kølbådsmesterskab i Hornbæk med i 1971. Platten er malet af Poul Fjordside
Freddie Petersen er født på Frederiksberg, som søn af Emil Petersen og hustru Karen. Efter endt skolegang på Nylandsvejens Skole, kom Freddie Petersen i lærer som værktøjsmager hos NKT ( Nordisk Kabel og tråd).
Han blev værktøjsmager i 1962, og aftjentes herefter sin værnepligt på Bådsmandsstrædets Kasserne – det var før den blev besat af hippier. Under sin værnepligt fremstillede han våben for Hærens Tekniske korps.
Freddie Petersen startede herefter i firmaet Simonsen & Weel, hvor han var med til at udvikle alt slags hospitalsudstyr.
Freddie Petersen
flyttede til Hornbæk i 1972, hvor han gik i voksenlærer som kølemontør i
firmaet Uni Air i Humlebæk. I 1977 startede han sit eget firma Nordsjællands
Køleteknik, som i en årrække lå på Ringgården i Horneby. Efter 17 år lukkede
han sit firma og startede som kølemontør i firmaet Rustfri Stålmontage i Helsingør,
et arbejde som bragte ham på flere rejser rundt i verdenen. Fra 2000 er Freddie
Petersen ansat som varmemester i boligselskaber Lille Odinshøj i Ålsgårde.
Freddie Petersen har fra starten, da
han kom til Hornbæk, altid haft stor interesse for Hornbæk Havn. Han er
mangeårigt medlem af Hornbæk Bådeklub, hvor han i dag er formand for mini-12’er
afdelingen på 15. år. Han er også mangeårigt medlem af Havneforeningen, og har
i en periode beklædt bestyrelsesposter i begge foreningers bestyrelser – end da
på samme tid, som den første person nogen sinde – hvilket har været årsag til
en ”usynlig” tilnærmelse de to eller vidt forskellige foreninger på Hornbæk
Havn imellem. Freddie Petersen andre fritidsinteresser er skiløb og fiskeri fra
egne båd, samt ture med Kanut Kompaniet.
Freddie Petersen er
gift med Kirsten, (født Jensen ligeledes på Frederiksberg). De har to piger –
Helle og Majbritt.
I Salonskydeselskabet (indmeldt i 1977) har Freddie Petersen det ansvarsfulde hverv, at slå på stortrommen, når optoget med Fuglekongen køres gennem byen til Skydepladsen sidste søndag i august. Stortrommen angiver den fælles takt, som Skydebrødrene holder i optoget !! Freddie Petersen er i dag udmeldt af Salonen.
Om Kongeplatten…
Motivet på platten forstiller Freddie ”Køl”s måleinstrument til at måle køleevnen på køleanlæg ! Platten er malet af Poul Fjordside.